May

1-F sınıfı geometrik cisimler konusunu pekiştirmek için, evlerinde bulunan malzemelerle ürün tasarladılar. Böylece hem dersi eğlenceli hale getirdiler hem de geri dönüşüm yapmış oldular. Ellerinize sağlık çocuklar.

SİMETRİ

4/D sınıfı, Matematik dersinde " Simetri" konusunu işledi. Tahtaya yazılan harf veya şekillerin şeffaf dosyayı koyarak kalemle üzerinden giden öğrenciler, daha sonra şeffaf dosyayı ters şekilde göstererek oluşan simetriyi görmüş oldular.

GÖRSEL SANATLAR DERSİ

4/D sınıfı, Görsel Sanatlar dersinde "Bir fotoğraf çekseydiniz nasıl olurdu?" sorusundan yola çıkarak etkinlik yaptı. Çalışmada isteyen kuru boya, isteyen Keçeli kalem kullandı.

May

4/D sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında grafiti çalışmaları yaptılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı Coşkuyla Kutladık

Sevgili Çocuklar,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun. Bu bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde millî bağımsızlığımızı hiç unutmamanız ve sürekli sahip çıkmanız için sizlere emanet edildi. Geleceğinizin teminatı olan bu emaneti yüreğinizde gururla taşıyın.

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"

Nis

2/ F sınıfı öğrencilerimiz, TBMM bahçesinde düzenlenen bilim şenliğinde Astronot Alper Gezeravcı ile tanışarak mutlu ve eğlenceli bir gün geçirdiler.

Nis

2/B sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında grafiti çalışmaları yaptılar.

Nis

Öğrencilerimizin çeşitli kültürleri öğrenmesi için okulumuzda 1 A sınıfı İtalyan Lezzetleri Makarna Günü(spagetti) düzenledi. Öğrenciler öğle yemeğinde soslarla hazırlanan makarna çeşitleri  yiyerek lezzetli bir gün geçirdiler.

Gürültü

4/D sınıfı, Fen Bilimleri dersinde "Ses Kirliliği - Gürültü" konusunu işledi.

Gürültünün neden olduğu sorunlar açıklandı. Konu ile ilgili etkinlik yapıldı.

Ögrenciler, 3 gruba ayrıldı.   1.gruba bir cümle verildi. Amaçları, bu cümleyi 2.  gruba duyurmaktı. 3. grup da her iki grubun ortasında yer aldı ve amaçları, bu cümleyi, 2. grubun duymamasını sağlamaktı. Komut verilince 1. grup cümleyi duyurmaya çalıştı, 3. grup ise 2. grubun duymaması için sesler çıkarmaya başladı.

Gürültülü ortamda, iletişimde zorluk çekileceği sonucuna varıldı.

Nis

4/D sınıfı, Matematik dersi Açı Çeşitleri konusunu oyun oynayarak tekrar etti.

Öğrenciler, çember oldu. İşaret edilen öğrenci yere çömeldi. Sağında ve solundaki öğrenciler, sorulan  derecenin hangi açı çeşitine ait olduğunu hemen söylediler . Yanlış yanıt veren öğrenci, oyun dışı kaldı.

Nis

4/E sınıfı 23 Nisan’a hazır. Öğrencilerin görüşlerinden yola çıkarak sınıf içinde üç farklı pano çalışması yaptı.

Nis

Drama grubu Dünya Tiyatro Gününü kutladı. Geleneksel Türk Tiyatrosu odaklı olan gösteri okul öğrencileri ve velilere sunuldu.

Nis

2/F sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında grafiti çalışmaları yaptılar.

Eğlence Zamanı

Sınıf içi oyunlar oynamaktan da çok hoşlanan 4/D sınıfı, küpleri kullanarak yeni bir oyun oynadı.

5 farklı renk küpü olan üç öğrenci, yanyana oturdu. Aralarına engel konuldu. 1-2-3 komutu verilince küplerden birini seçen öğrenciler, ellerini kaldırarak aynı küp olup olmadığına baktılar. Amaç üç öğrencinin de aynı renk küpü göstermesiydi.