Ara

4E Sınıfı Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım Ayı Etkinliklerini Tamamladı.

Hak Savunucuları

4/D sınıfı Rehberlik eğitimi kapsamında " Hak Savunucuları" konusunda canlandirmalar yaptı.

Öğrenciler; hak aramanın, hakkını korumanın, başkalarının haklarına saygı duymanın önemini verilen örnek olaylardan yola çıkarak canlandırdılar ve doğru çözüm yolları bularak sınıfta sundular.

Ara

4/D sınıfı, Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Bilen Oturur " etkinliği yaptı. Etkinlik konusu Eş Anlamlı Kelimeler. Sınıf ikiye ayrıldı, gruplara sözcükler dağıtıldı. 1. gruptaki öğrenci, kagittaki  sözcüğü soyleyince diğer gruptaki oğrenci " bende" diyerek eş anlamlisini söyledi. Böylece eş anlamini bilen öğrenciler yerlerine oturdu.

Ara

4-F Türkçe dersi Kuş Yuvası etkinliğimiz.

Kas

Şehit Mehmet Altanlar İlkokulunda 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlandı.

Kas

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında okulumuz öğretmen ve öğrencileri anma töreni düzenledi.

Ağu

Büyük zaferin 101. yılında istiklal mücadelemizin başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bize bu vatanı armağan eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.

Nis

“Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” Mustafa Kemal Atatürk

Ock

Milli Kültür Ögelerimiz  adlı sergimiz de emeği geçen bütün öğretmen veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.Bize bu anlamlı günü yaşatan Songül Adalı Özbay öğretmenimize de ayrıca teşekkür ederiz.

Ock

4E Sınıfı Milli Kültürlerimiz Temalı Sergi Etkinliğine Sınıfça coşkulu bir şekilde katıldı.

4E Sınıfı Milli Kültürümüz Temalı Sergi Etkinliğinde Barış Manço'yu Şarkıları ile yad etti.

Ock

Okulumuz 4. Sınıflarımızın açtığı MİLLİ KÜLTÜR ÖGELERİMİZ sergisi büyük beğeni topladı.

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında "Geçmişimi Öğreniyorum Ünitesi" konularından "Kültürel Ögelerimiz, Millî Kültürümüz" konusuyla ilgili açılan sergide öğrencilerimiz geçmişte kullanılan mutfak eşyalarını, kıyafetleri, ev eşyalarını,aksesuarları ve aletleri daha yakından tanıma fırsatı buldular. Eşyaların, kıyafetlerin,aksesuarların,aletlerin nasıl kullanıldıklarını öğrenirken aynı zamanda günümüzle de kıyaslama fırsatı buldular.

Etkinlikte; düğünlerimiz, kına gecesi, kız isteme vb. gelenek göreneklerimiz de parodi olarak canlandırıldı. Tarihimizde önemli yer tutan Nasreddin Hoca,Hacivat Karagöz,Keloğlan,Aşık Veysel,Neşet Ertaş gibi büyük şahsiyetler de etkinlikte tanıtıldı.Yöresel yemekler tanıtıldı.

Sergimizi Sayın İdarecilerimiz, Saygıdeğer Emrah Mahallesi Muhtarimiz Muhabbet AĞTAŞ,Degerli Ögretmenlerimiz , öğrencilerimiz ve onlarin sevgili velileri ziyaret ettiler.

Okul Müdürümüz Gürkan AVCI etkinliği çok beğendiğini ifade ederek, etkinliği düzenleyen 4. Sınıf öğretmenleri Hatice BENDER,Hilal YALÇIN, Handan AKÇAKAYA,Songül ADALI,Şahnaz AYDIN,Özge ÖZGÜL'e teşekkür etti.

Ock

1.sınıflar harf öğrenimini tamamladı,artık okuyor ve yazıyorlar.Harf balonlarını neşe ve çoşkuyla uçurdular.

Ara

Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası 2.sınıf öğretmenlerimizin önderliğinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Haftanın amacına uygun olarak tüm öğrencilerimize 2.sınıf velilerimizin hazırlamış oldukları sofralarımızın vazgeçilmezi olan bulgur pilavı ,turşu  ikram edilerek yerli malı kullanımına dikkat çekildi.

Emeği geçen öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederiz.