Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan çalışmalar ve resimlerle "Deyim ve Atasözleri Resimleme Çalışmaları" sergisi açıldı. Birbirinden güzel çalışmaları hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz.

Şbt

bu etkinlikte emeği geçen tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

3/C sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında deyim ve atasözleri ile ilgili defter ve üç boyutlu çalışmaları yaptı.

Şbt

3/B sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında deyim ve atasözlerini resimlendirdiler.

Şbt

4/E sınıfı Dilimizin zenginlikleri deyim ve atasözleri ile ilgili resimleme ve pano çalışması yaptı.

Şbt

4/D sınıfı, Dilimizin Zenginlikleri Şubat ayı çalışmalarında 'Atasözlerimiz ve Deyimlerimizle ilgili Anlat Bakalım etkinliği'yaptı.

Sınıf iki gruba ayrıldı. Her grup ikişer yarışmacı seçti. 1. aşamada yarışmacılar, kağıtta yazılı atasözü ve deyimleri , yazılı sözcükleri kullanmadan grubuna, verilen sürede anlatmaya çalıştı. 2. aşamada konuşmadan, jest ve mimiklerle atasözleri ve deyimleri anlatmaya devam ettiler. İsteyen grup, yarişmacisini değiştirme hakkını kullandı.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Koçak ve İlçe Milli Eğitim Müdürumüz  Sayın Yaşar Türk' e okulumuza yaptıkları ziyaret için teşekkür ederiz.

4/D Sınıfı Laboratuvarda

Hacim

4/D sınıfı Fen Bilimleri dersini laboratuvarda işledi. "Katı Maddelerin Hacmini Ölçme" konusu için behere belli miktarda su kondu, suyun seviyesi not edildi. Ardından sırasıyla patates, elma ve taş;  suyun içine bırakıldı ve yeni seviye not edildi. Sıvının seviyesinin artma sebebi soruldu. İçine konulan katı maddenin hacminin nasıl bulunacağı işlem yapılarak olarak hesaplandı.

Sınıf İçi Oyunlar

4/D sınıfı Beden Egitimi dersinde sınıf içi oyunlar oynadı.

Hafıza oyunu: Dizilen örüntü materyallerinin aynı şekilde sıralanması istendi.

Hedef bulma oyunu: Masa üzerinde zıplatılarak atılan pinpon toplarının yumurta kolisine isabet etmesine çalışıldı.

Şbt

Okulumuz 4/E şubesi fen bilimleri dersini laboratuvarda iişliyor. Maddenin  halden hale geçişini çeşitli deneylerle gözlemledi. Dersin sonunda konuya dair soruların hepsine cevap alınması, yaparak yaşayarak öğrenmenin eğitimdeki önemini yeniden gösterdi.

Kan Bağışı Kampanyasına Davet

4/D sınıfı, okulumuzda 14 Şubat'ta duzenlenecek Kan Bağışı kampanyası için davetiye hazırladı.

Engeli bulunmayanları  bu kampanyaya davet ediyoruz.

TRAFİK

4. sınıf öğrencilerimize,  okulumuza gelen trafik polisi tarafından Trafik Güvenliği dersi kapsaminda eğitim verildi. Trafikte sürücü, yolcu ve yayaların uyması gereken kurallar, eğitmen polis tarafından anlatıldı. Canlandirmalara katılan öğrencilerimiz, şarkı ve danslarla gösterilen videolara da eşlik ettiler. Çok verimli ve keyifli geçen bu eğitim için trafik polisi Murat Bey' e çok teşekkür ederiz.

Kesirler

4/D sınıfı, Matematik dersinde " Birim Kesirleri Karşılaştırma ve Sıralama" konusunu işledi. Payları eşit olan kesirlerde paydası küçük olan kesrin her zaman daha büyük olduğunu etkinliklerle kavramaya çalıştılar.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında ocak ayı çalışmalarımızda anlamını bul,hatırlatmaca ve Dede korkut hikayelerinden hareketle hikaye yazma çalışmaları yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz 1-F sınıfı  , Özge Öğretmenin minikleri Okuma Bayramı etkinliği gerçekleştirdi. Okuma belgeleri ve madalyalarını alan öğrenciler sonrasında sihirbaz gösterisiyle coşkuyla eğlendi. Miniklerimizin okuma yazma serüvenlerinde desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ederiz. Bütün çocuklarımızı ve ailelerini  tebrik ediyoruz.