Mrt

2/B sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında anlamını bul, kelime türetme, kare bulmaca ve resimlerle masal anlatımı yaptılar,

Mrt

2/C sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Nasrettin hoca etkinliği yaptılar.

Mrt

4/D Sınıfı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında "Kelime Türetme" oyunu oynadı.

KÜPLERLE MODEL OLUSTURMA

4/D sınıfı, Matematik dersinde " Eş Küplerle Model Oluşturma " konusunu işledi.

Kitaptan konu ile ilgili örnekleri çözen öğrenciler, KÜPLERLE modellerini oluşturdular. Aynı sayıda küplerle farklı modeller yaptılar.

Mrt

Bugün yapılan keçiören okullar arası satranç şampiyonasında okulumuzu temsil eden 4/D sınıfı öğrencimiz Tuna Altundağ'ı ve teşvik edip destekleyen Hümeyra öğretmenimizi kutluyoruz.

Öğrencimiz 7 de 7 yapıp Keçiören Birincisi olmuştur

ÜÇGENLER

4/D sınıfı, Matematik dersinde " Kenarlarına Göre Üçgen Çesitleri" konusunu işledi.

Öğrencilerimiz,  istenilen türdeki üçgenleri geometri çubukları ile oluşturdular.

Mrt

Şehit Mehmet Altanlar İlkokulu 4.Sınıf öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü oratoryo ve şiirlerle kutladık. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi  saygı,sevgi,minnet ve rahmetle anıyoruz.

Müze Ziyareti

4/D sınıfı, Türk Telekom Telekominikasyon Müzesini ziyaret etti.

Öğrenciler, iletişim araçlarından olan telefonun yıllar içindeki değişim ve gelişimini gördüler. Jetonlu, ankesörlü, kadranlı ve manyetolu ( kollu) telefonların farklı örneklerini gören öğrencilerimiz ayrıca mors alfabesi kullanarak nasıl iletişim kurulduğunu  hakkında bilgi edindiler. Rehber tarafından ,  harflerin  Mors alfabesinde yer alan kısa ve uzun çizgilerle  kodlanarak gönderildiğini dinleyen öğrencilerimiz, SOS mesajı göndererek konuyu daha iyi kavradılar. ( . . . - - - . . . )Kurtuluş Savaşı sırasında mors alfabesi kullanılarak yapılan iletişim sayesinde  birçok katkısının olması nedeniyle Atatürk ' ün PTT kurumuna hediye ettiği saat de bu müzede yer almaktadır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı"nın Kabulü"nün 103. yılını ve Mehmet Akif Ersoy"u okulumuzda yapılan törenle andık. Okulumuzda yapılan İstikal Marşı güzel okuma yarışmasında her sınıf birincimize ödülleri takdim edildi.

Müze gezilerimizden kareler:

TBMM Müzesi.

Kurtuluş Savaşı Müzesi.

Ankara Palas Müzesi.

Resim Heykel Müzesi.

Etnografya müzesi

Mrt

4/D sınıfı, Görsel Sanatlar dersinde suluboya çalışması yaptı. Bu çalışmada, atık malzemelerden yumurta kolisi kullanıldı.

Mrt

2/E  sinifi öğrencileri taş boyama etkinliginde  hem eğlendiler hem yaratıcı yönlerini kesfettiler

Veri Toplama

4/D sınıfı, Matematik dersinde işlenen konu ile ilgili topladığı verileri sütun grafiği, çetele tablosu ve sıklık tablosunda gösterdi.

Mrt

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline biz de 11 proje 11 takım ve 42 öğrencimizle başvurumuzu yaptık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

BİYOÇEŞİTLİLİK

4/D sınıfı, Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesi ' ni ziyaret etti.

Canlıların yaşamının birbirleriyle bağlantısını ve çeşitliliği korumanın doğanın dengesinin sürdürülebilirliği açısından çok önemli olduğu konusunda bilgiler edindiler.